Myslivecká kuchařka

Srnčí ragů na víně

Ingredience:

Suroviny pro 10 osob - 1500 g srnčí přední bez kosti - 100 g cibule - mrkev, celer, petržel (3 x 100 g) - 50 g oleje - 50 g cukru - 100 g rajčatového protlaku - 40 g soli - nové koření, celý pepř, bobkový list - 0,5 dcl octa - 50 g citronu - 100 g švestkových povidel - 100 g brusinkového kompotu - 150 g perníku - 2,5 dcl červeného vína


Příprava:

Srnčí plec nebo krk vykostíme, odblaníme, opláchneme a nakrájíme na drobné kostičky. Očištěnou cibuli a kořenovou zeleninu společně s cukrem a divokým kořením restujeme na oleji do zlatova. Přidáme rajčatový protlak, ocet, na plátky nakrájený citron, zvěřinu a pod poklicí dusíme do měkka. Po změknutí maso vyjmeme, šťávu zahustíme nastrouhaným perníkem, přidáme švestková povidla, brusinkový kompot a provaříme. Hotovou omáčku přecedíme přes jemný cedník, ochutíme a na závěr přilijeme červené víno.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

vychází v 6:49 a zapadá v 16:37 vychází v 13:53 a zapadá v **:**
 
Zpracování dat...