Myslivecká kuchařka

Dančí kýta

Ingredience:

1 dančí kýta, 100 gramů slaniny, 150 gramů másla, 60 gramů cibule, 1 mrkev, citronová kůra, menší bobkový list, 10 pepřů, 250 ml červeného vína, 10 lžic zakysané smetany, 30 gramů mouky, hovězí vývar


Příprava:

Opranou dančí kýtu odblaníme, zbavíme loje, naklepeme, osolíme, protáhneme ji pečlivě na nudličky nakrájenou slaninou, vložíme na rozpuštěné máslo a dusíme. Pak ji podlijeme hovězím vývarem, pridáme k ní kousek nakrájené cibule, mrkve, citronovou kůřu v celku, bobkový list, celý pepř a kýtu bez pokličky upečeme do měkka za častého polévání vypékanou šťávou. Měkkou nakrájíme na tenké plátky, šťávu poprášíme moukou, podusíme, přilejeme zakysanou smetanu a červené víno a povaříme. Procezenou omáčku nalijeme na maso.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

vychází v 7:45 a zapadá v 15:58 vychází v 14:24 a zapadá v 3:10 Nákupní košík 0
 
Zpracování dat...