Myslivecká kuchařka

Daňčí kýta s pikantní omáčkou a brambory

Ingredience:

600 g daňčí kýty, slanina, máslo, olej, sůl, pepř, dijonská hořčice, šalotka, brusinkový kompot, červené víno, hořká čokoláda, brambory, zelená petrželka


Příprava:

Váleček odblaněné zvěřiny potřeme dijónskou hořčicí, opepříme, zalijeme olejem a několik hodin necháme marinovat. Před přípravou vetřeme sůl a omotáme silnější nití jako roládu. Rozehřejeme drobně nakrájenou slaninu spolu s máslem, zvěřinu prudce osmažíme, vložíme do pečící nádoby, přidáme marinádu a asi 30 minut pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C. Mezitím připravíme omáčku krátkým povařením brusinkového kompotu, červeného vína a čokolády. Uvařené brambory rozmačkáme s nakrájenou šalotkou, petrželovou natí a výpekem.


Doporučená příloha:

Zvěřinu pokrájíme na jemné plátky a podáváme s uvedenými přílohami.

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

vychází v 7:51 a zapadá v 15:58 vychází v 18:13 a zapadá v 9:53 Nákupní košík 0
 
Zpracování dat...