Myslivecká kuchařka

Daňčí pečeně /recept pro začátečníky/

Ingredience:

Maso z kýty, hřbetu nebo svíčkové, slanina, sádlo /olej, ztuž. tuk na pečení/, kysaná smetana /asi 1/4 l/, sůl, pepř


Příprava:

Z kýty vyřízneme kosti, seřízneme blány, osolíme a protáhneme slaninou, osolíme a opepříme. Kdo si netroufá na protahování masa slaninou, ten ať ji nakrájí na drobno a nechá na pánvičce opéct "do skleněna". Na pekáči rozpustíme tuk, maso na něm opečeme ze všech stran, podlijeme trochou vody, není-li maso protaženo slaninou, přidáme opečenou slaninu, dáme do trouby, pečeme zvolna 2 - 2 a půl hodiny. Maso stále poléváme vypečenou šťávou a doléváme vodu, aby se šťáva nepřipalovala. Ke konci pečení přidáme kysanou smetanu a rozmícháme.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

vychází v 7:46 a zapadá v 15:58 vychází v 14:45 a zapadá v 4:18 Nákupní košík 0
 
Zpracování dat...