Myslivecká kuchařka

Daňčí steak s hermelínovou omáčkou

Ingredience:

Steaky: 800 g daňčího hřbetu, svazek čerstvých bylinek (tymián, majoránka, kerblík), 20 g dijonské hořčice, 1 citron (šťáva), 50 ml bílého vína, 100 g olej, 100 g másla, čerstvě drcený pepř, sůl Hermelínová omáčka: 50 g másla, 100 ml bílého vína, 2 ks hermelínu, 1 lžíce kudrnky


Příprava:

Zvěřinu očistíme, odblaníme a naporcujeme. Nasekané bylinky smícháme s hořčicí, citronovou šťávou, olejem, solí a pepřem. Do této marinády vložíme daňčí steaky minimálně na 24 hodin, nejlépe na dva dny. Marinované steaky opékáme na pánvičce po obou stranách do měkka. Omáčka: do rozehřátého másla vložíme nakrájený sýr a za stálého míchání postupně lijeme víno až je omáčka hladká, na konec přidáme petrželku.


Doporučená příloha:

Steaky podáváme s opečeným bramborem přelité hermelínovou omáčkou a ozdobené brusinkovou zavařeninou.

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

vychází v 7:45 a zapadá v 15:58 vychází v 14:24 a zapadá v 3:10 Nákupní košík 0
 
Zpracování dat...