Myslivecká kuchařka

Dušený daněk s koňakem

Ingredience:

· 500 g daňčího masa · 1 lžíce koňaku · 50 g tuku · 60 g cibule · 50 g uzené slaniny · sůl · mletý pepř · citrónová kúra · citrónová šťáva · 100 ml červeného vína · 10 g maizeny · hovězí vývar (bujón)


Příprava:

Daňčí maso umyjeme, pokrájíme na kostky, pokapeme koňakem a necháme na chladném místě odležet. Na rozehřátém tuku zpěníme cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme vyškvařenou slaninu nakrájenou na kostky, vložíme odleželé maso, osolíme, okořeníme a pod pokličkou pomalu dusíme. Občas podléváme vývarem. Nakonec přimícháme trochu nastrouhané citrónové kúry, ve víně rozmíchanou maizenu a necháme povařit. Hotový pokrm podle chuti dochutíme citrónovou šťávou.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

vychází v 7:45 a zapadá v 15:58 vychází v 14:24 a zapadá v 3:10 Nákupní košík 0
 
Zpracování dat...