Myslivecká kuchařka

Dušené jelení maso

Ingredience:

· 500 g jeleního masa · sůl · mletý pepř · hladká mouka · tuk · 250 ml bílého vína · celý pepř · 1 bobkový list · majoránka · 2 cibule · 4 brambory · 2 lžíce rajského protlaku · 2 mrkve


Příprava:

Maso odblaníme, omyjeme a nakrájíme na kostky velikosti cca 2 cm. Osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a osmažíme na rozpáleném tuku. Potom opečené kostky masa zalijeme bílým vínem, přidáme celý černý pepř, bobkový list a pomalu dusíme pod pokličkou doměkka. Až je maso měkké, přidáme očišťěnou a nakrájenou cibuli, na kostky nakrájené brambory, rajský protlak, mrkev nakrájenou na kolečka a majoránkou. Zalijeme zbytkem vína a dusíme tak dlouho, až všechno změkne.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

vychází v 6:02 a zapadá v 20:01 vychází v **:** a zapadá v 15:12 Nákupní košík 0
 
Zpracování dat...