Myslivecká kuchařka

Dušené jelení řízky s paprikami

Ingredience:

· 500 g jelení kýty · 70 g uzené slaniny · sůl · tuk · 2 cibule · 150 g zralých rajčat · 4 zelené papriky · 250 ml zakysané smetany · hovězí vývar


Příprava:

Jelení maso odblaníme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na řízky, které naklepeme, osolíme a protkneme nudličkami slaniny. Kousek slaniny nakrájíme na kostky, smícháme s trochou tuku, rozpálíme na pánvi a orestujeme na ní nakrájenou cibuli. Potom na cibuli přidáme nachystané řízky, osmažíme z obou stran a pak na mírném ohni pod pokličkou doměkka dusíme. Občas podléváme hovězím vývarem. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme. Zelené papriky omyjeme, vyřízneme semeníky, nakrájíme na nudličky a přidáme k masu, stejně tak, jako rajčata. Dodusíme doměkka. Až je maso měkké, přidáme zakysanou smetanu, necháme přejít varem.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

 
Nové vlákno
 
   
 
vychází v 7:09 a zapadá v 16:19 vychází v 17:10 a zapadá v 7:44 Nákupní košík 0
 
Zpracování dat...