Myslivecká kuchařka

Jelen na pepři

Ingredience:

1,5 kg jeleního masa 50 g špeku 100 ml brandy 100 ml olivového oleje 1 lžíce rajského protlaku půl lžíce červeného vína 2 stroužky česneku 3 cibule tymián rozmarýn sůl pepř


Příprava:

Maso nakrájíme na kostky, česnek a cibuli nakrájíme na drobno. Maso, česnek, cibuli, tymián, rozmarýn, brandy a olivový olej smícháme, přikryjeme a necháme alespoň 12 hodin marinovat v ledničce. Špek nakrájíme na malé kostky a osmažíme. Maso vyndáme z marinády a přidáme ke špeku a opečeme. Přidáme rajský protlak, orestujeme, přidáme červené víno, zbytek marinády a přikryté vaříme 1,5 až 2 hodiny. Ochutíme solí a pepřem a podle chuti múžeme přidat i trochu brusinkového kompotu.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

 
Nové vlákno
 
   
 
vychází v 7:21 a zapadá v 18:10 vychází v 19:15 a zapadá v 8:38 Nákupní košík 0
 
Zpracování dat...