Myslivecká kuchařka

Jelení kýta na italský způsob

Ingredience:

· 1200 g jelení kýty · sůl · 1 lžička mleté papriky · 1 lžíce mouky · mletý pepř · 2 cibule · 2 stroužky česneku · 2 mrkve · čtvrtina většího celeru · 4 lžíce oleje · 120 ml bílého vína · 6 oloupaných rajčat · lžička bazalky · lžička tymiánu · 1 bobkový list · kůra z 1/4 citrónu · 1 lžíce sekané petrželové natě


Příprava:

Odleželé, odblaněné a dobře omyté maso nakrájíme na silnější plátky (asi 3 cm) nebo větší kostky. Osolíme, posypeme mletou paprikou a obalíme v mouce. Na rozehřátém oleji rychle opečeme ze všech stran a vyjmeme. Do oleje vložíme připravenou oloupanou a na kostičky nakrájenou zeleninu i cibuli, přidáme rozetřený česnek a podusíme 5 minut. Potom přilijeme víno a přidáme nakrájená rajčata. Osolíme a opepříme, vložíme zvěřinu a koření (bazalku, tymián, bobkový list) a přikryté dusíme v troubě doměkka. Při podávání urovnáme na mísu nejprve zeleninu, navrch dáme plátky nebo kousky zvěřiny, posypeme sekanou petrželkou a ozdobíme tenoučkými, dlouhými proužky citrónové kůry.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

vychází v 6:02 a zapadá v 20:01 vychází v **:** a zapadá v 15:12 Nákupní košík 0
 
Zpracování dat...