Myslivecká kuchařka

Jelení kýta s omáčkou

Ingredience:

· 500 g jelení kýty · 1 lžíce octa · 1 cibule · 1 mrkev · 1 petržel · 1 malý celer · 1 bobkový list · kousek tymiánu · 1 malý citrón · sůl · celý černý pepř · 3 kuličky jalovce · zelená petrželová nať · 60 g másla · 10 g cukru · 30 g strouhanky


Příprava:

Odleželé jelení maso odblaníme, vložíme do hrnce se studenou vodou a po hodinovém vaření přidáme ocet, cibuli, očištěnou mrkev, petržel, celer, bobkový list, tymián, pokrájený citrón, sůl, celý černý pepř, jalovec, petrželovou nať a všechno vaříme doměkka. Měkké maso vyjmeme, osušíme ubrouskem, dáme na pekáč, polijeme rozpuštěným máslem, posypeme jemnou strouhankou a cukrem. Vložíme do trouby a pečeme, dokud se cukr nerozpustí. Upečené maso pokrájíme a podáváme s višňovou anebo rybízovou omáčkou.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

 
Nové vlákno
 
   
 
vychází v 7:18 a zapadá v 16:12 vychází v 22:52 a zapadá v 13:17 Nákupní košík 0
 
Zpracování dat...