Myslivecká kuchařka

Jelení kýta se zeleninou na smetaně

Ingredience:

800 g jelení kýty 200 g slaniny 100 g celeru 100 g mrkve 100 g petržele 1-2 cibule Bobkový list Celý pepř Nové koření Sůl 1-2 citrony 500 ml smetany 150 g hladké mouky 200 g vepřového sádla 100 g brusinek


Příprava:

Na rozehřátém sádle orestujeme nastrouhanou zeleninu. Když je zelenina na půl hotová přidáme pokrájenou cibuli a vše dorestujeme. Přidáme koření, oloupaný citrón a zalijeme vývarem. Jelení kýtu našpikujeme, okořeníme a zprudka opečeme. Vložíme ji do zchladlého zeleninové směsi a necháme 24 hodin odležet. Druhý den dusíme v troubě doměkka. Maso vyjmeme a omáčku zahustíme jíškou, kterou jsme si připravili ze sádla a hladké mouky. Necháme minimálně 30 minut povařit a pak vše rozmixujeme. Nakonec zjemníme smetanou a ještě asi 10 minut vaříme. Na talíři zdobíme brusinkami, citrónem a šlehačkou. Doporučená příloha:


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

vychází v 6:44 a zapadá v 19:01 vychází v 22:47 a zapadá v 14:09 Nákupní košík 0
 
Zpracování dat...