Myslivecká kuchařka

Jelení medailonky na brusinkové omáčce s redukcí z červeného vína

Ingredience:

Ingredience: 16 medailonků asi po 50 g 50 g tuku 50 g brusinkového kompotu, 0,2 l zvěřinového fondu nebo vývaru 20 g másla, sůl, pepř, hladká mouka, červené víno


Příprava:

Příprava: Nakrájené medailonky zlehka naklepeme. Okořeníme solí a pepřem a jednu stranu pomoučíme. Na pánvi zehřejeme tuk a pomoučenou stranou vložíme medailonky do pánve. Opečeme po obou stranách, aby maso zůstalo uvnitř růžové. Vyjmeme z pánve a uložíme do tepla. Výpek lehce zaprášíme moukou, zalijeme zvěřinovým fondem a zakápneme troškou červeného vína. Přidáme brusinky a vyredukujeme do krémové konzistence. Na závěr omáčku zjemníme kouskem vychlazeného másla.


Doporučená příloha:

Jako přílohu šéfkuchař doporučuje špenátové nočky.

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

vychází v 4:53 a zapadá v 21:13 vychází v 1:55 a zapadá v 15:08 Nákupní košík 0
 
Zpracování dat...