Myslivecká kuchařka

Jelení medailonky na šípkové omáčce

Ingredience:

· 400 g jelení kýty · 100 g slaniny · kořenová zelenina · 150 ml rajčatového protlaku · 3 lžičky cukru · lžička divokého koření · bobkový list · lžička černého koření · sůl · cibule · lžíce šípkového džemu · 2 lžíce hladké mouky · švestkový likér · lžíce citrónové šťávy · 250 ml vývaru nebo červeného vína


Příprava:

Cibuli zpěníme na oleji, přidáme nakrájenou kořennou zeleninu a necháme mírně změknout. Pak přidáme cukr, rajský protlak, divoké koření a šípkový džem. Zalijeme vývarem nebo vínem a dusíme. Maso nakrájíme na plátky a prudce upečeme na pánvi, pak podusíme zvlášť, vložíme do omáčky a prohřejeme.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

vychází v 4:52 a zapadá v 21:13 vychází v 1:35 a zapadá v 14:00 Nákupní košík 0
 
Zpracování dat...