Myslivecká kuchařka

Jelení řízky na víně

Ingredience:

· 0,5 kg jeleního masa · skořice · cibule · sádlo · hřebíček · bílé víno · hladká mouka · citronová kůra · kořenová zelenina · slanina · cukr · ocet


Příprava:

Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a naklepeme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme na kousky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Připravené řízky osolíme a zprudka na rozpuštěném sádle opečeme. Na chvíli je vyndáme na talíř, do výpeku dáme slaninu, cibuli a kořenovou zeleninu, chvilku restujeme a pak vrátíme zpět řízky. Přidáme kousek skořice, citronovou kůru, hřebíček, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, směs v pánvi zaprášíme moukou, osmahneme, dochutíme octem, cukrem, zalijeme vínem a necháme povařit. Omáčku propasírujeme, vrátíme do ní řízky a vše prohřejeme.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

vychází v 4:50 a zapadá v 21:11 vychází v 20:17 a zapadá v 4:21 Nákupní košík 0
 
Zpracování dat...