Myslivecká kuchařka

Jelení tokáň na houbách

Ingredience:

· 1,5 kg vykostěné jelení kýty · 200 g sádla · 300 g cibule · 50 g rajského protlaku · 100 g mouky · 400 g čerstvých hub · 500 ml kysané smetany · 200 ml bílého vína · petrželová nať · 2 bobkové listy · sůl · mletý pepř · tymián · vývar z kostí (nebo bujón)


Příprava:

Jelení kýtu nakrájíme na tenké proužky a dobře umyjeme, jemně nakrájenou cibulku osmahneme na sádle dozlatova, přidáme rajský protlak a po chvilce míchání také maso. Osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a přikryté dusíme na silném plameni. K poloměkkému masu přidáme nakrájené houby, bobkový list a jemně nasekanou petrželovou nať. Mouku rozšleháme v kysané smetaně a přilijeme k masu. Ochutíme bílým vínem


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

vychází v 4:50 a zapadá v 21:13 vychází v 23:38 a zapadá v 7:35 Nákupní košík 0
 
Zpracování dat...