Myslivecká kuchařka

Jelenie/Srncie maso na malinovej omacke

Ingredience:

4 lyzice odstredeneho masla 12 malych cibuliek 1/4 salky malin 3 lyzice rybezlovej marmalady 16-20 kuskov (asi 50g kus) jelenieho alebo srncieho masa (1-1.5cm hrubky) 1/2 salky cervene vino 1 2/3 salky Hovadzi vyvar (alebo Mynox) 1/5 Lyzice maslo 1/5 hladkej muky sol mlete cierne korenie


Příprava:

V malej rajnici zohrej polovicu odstredeneho masla (prilozeny navod), priloz ocistene cibulky, zakri voskovym papierom a krytom na rajnicu.Varis asi 20-25 minut pri pomalom miesani dovtedy pokym sa cibulka neosmazi do hneda. Pridaj maliny, rybezlovu marmeladu a 3 lyzice vody. Zdvihni teplotu do varu (asi 5 minut) alebo dovtedy pokym maliny nezmaknu a syrup nezhustne) Na druhej rajnici rozpal v zostatok odstredeneho masla, priloz kusky osoleneho a okoreneho masa a smaz pri prudej teplote asi 1-2 minuty na kazdej strane. Osmazene maso vyber a odloz do teplej rury. (Pozor: Maso nepresmaz, zostane tvrde!). Do pozostanej zmasy nalej vino a zvar asi 30 sekund. Pridaj hovadzy vyvar(alebo Minox) a var dovtedy pokym sa zmas nezvary na polovicu originalneho objemu. V pomerne nizkej teplote roztop maslo, priloz a zmiesaj muku, zalej s nahore uvedeny vyvar, zvys teplotu a udrz vo vare asi 2 minuty. Cez jemne sytko preced ovocny syrup a zmiesaj do vyvaru. Dobre zmiesaj a nalej na dopredu osmazene maso. Cibulky a pozostale maliny pouzijes ako ozdobu. Odstredene maslo: (maslo je potrebne "odstredit pretoze ma nizku hranicu na spalenie--cize moze zostat horke!). Maslo roztop (na co najnizsej teplote) pricom sa prejavia tri vrstvy maslovej tekutiny. S lizicou opatrne odober vrchnu a spodnu vrstvu. Zlty pozostatok je odstredene maslo ma pouzitie.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

 
Nové vlákno
 
   
 
vychází v 6:38 a zapadá v 19:10 vychází v 20:48 a zapadá v 9:39 Nákupní košík 0
 
Zpracování dat...