Myslivecká kuchařka

Pečená jelení kýta se šunkou

Ingredience:

600 g jelení kýty 50 g uzené slaniny tuk 1 - 2 cibule 1 mrkev 1 petržel kousek celeru celý černý pepř celé nové koření 1 bobkový list tymián 50 g šunky 10 g hladké mouky 100 ml červeného vína


Příprava:

Odleželou jelení kýtu odblaníme, osolíme a protkneme nakrájenou uzenou slaninou. Rozpálíme tuk, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu, celý černý pepř, nové koření, bobkový list, tymián, vše osmažíme a pak přidáme připravené maso. Podlijeme horkou vodou a dusíme asi 2 hodiny pod pokličkou. Potom přidáme nakrájenou šunku a dočervena upečeme. Hotové maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zalijeme červeným vínem, necháme přejít varem a propasírujeme.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

vychází v 4:52 a zapadá v 21:13 vychází v 1:16 a zapadá v 12:55 Nákupní košík 0
 
Zpracování dat...