Myslivecká kuchařka

Před odlovem jelenů - recept Prof. Hromase

Ingredience:

jelení ráže, cibule, vlašské ořechy, sůl, pepř


Příprava:

Mnoho roků jsem v hlavě nosil recept prof. Hromase, zveřejněný v Myslivosti č. 8/1976, na různé úpravy mysl. práva z říjného jelena. příležitost se naskytla v roce 2003, kdy v naší honitbě ulovil jelena můj přítel Milan Keprt. Při vyvrhování jsem ho upozornil, že ráže bereme a budeme je připravovat dle receptu prof. Hromase. Byl na mě vržen tázavý pohled. Jelen byl vyvržen, ošetřen a dopraven k MH. Přípitkem jsme poděkovali Hubertovi za přízeň, já našel v Myslivosti založený recept a začal s přípravou krmě. Ráže jsem odblanil, rozmačkal, přidal drobně nakrájenou cibuli, větší množství drobně nakrájených vlašských ořechů, toto vše jsem osolil a opepřil. Jídlo bylo připraveno. Nikdo z přítomných se neměl k tomu, aby ochutnal. Začalo se filosofovat, že to vypadá dobře, že by k tomu byla dobrá topinka apod. Načež přišla moje dcera, vzala si lžíci a v misce připravený pokrm nabrala a zkusila. My chlapi jsme se na sebe tázavě podívali, ale co nám zbývalo, přece se nenecháme zahanbit od ženské. Tak jsme to zkusili také. Nezbylo nic. Jaké to bylo? Zkuste - uvidíte! Karel Krečmer


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

vychází v 4:50 a zapadá v 21:12 vychází v 23:01 a zapadá v 6:37 Nákupní košík 0
 
Zpracování dat...