Myslivecká kuchařka

Středočeský jelení steak

Ingredience:

4 jelení steaky 4 lžíce oleje 4 bobkové listy 5 zrníček jalovce lžička tymiánu lžička oregánav půl lžičky bílého pepře sůl hladká mouka sádlo 125 g másla směs na bylinkové máslo


Příprava:

Do porcelánové mísy dáme olej, přidáme tymián, oregáno, pepř, sůl, jalovec, bobkovým list a vše promícháme. Do této směsi potom vložíme lehce naklepané jelení steaky, promícháme a necháme několik hodin marinovat na chladném místě. Připravíme si bylinkové máslo tak, že máslo utřeme spolu se směsí na bylinkové máslo a utvoříme válečky, které dáme do alobalu a necháme je v ztuhnout v lednici nebo mrazáku. Steaky z jedné strany obalíme v mouce a obalenou stranou vložíme do rozpáleného sádla. Smažíme z obou stran doměkka. Bylinkové máslo nakrájíme na kolečka, které podáváme k usmaženému steaku. Steaky podáváme s různě upravenými bramborami nebo dušenou rýží.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

vychází v 6:41 a zapadá v 19:06 vychází v 21:36 a zapadá v 11:53 Nákupní košík 0
 
Zpracování dat...