Myslivecká kuchařka

Ragú z divokého krocana s jeřabinami

Ingredience:

Zvěřina z ořezu, asi 800 gramů, jedna velká cibule, kousek celeru, 100 g slaniny, tymián, jalovec, dvě vrchovaté hrsti čerstvých červených jeřabin, sůl, škrob, 2 dcl bílého vína


Příprava:

Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji spolu s nastrouhaným celerem. Přidáme drcené koření a hrubší kousky zvěřiny, které krátce orestujeme. Vše podlijeme bílým vínem a pod pokličkou dusíme doměkka. Když je zvěřina téměř hotová, přihodíme jeřabiny a pokračujeme v tepelné úpravě. Nakonec vybereme případné větší kousky koření a vše zahustíme lžičkou škrobu rozmíchaného ve vodě. Tipy: - v případě použití zvěřiny z trofejového, tedy staršího, krocana je ji nezbytné na dva dny předem naložit do směsi uvedeného koření promíchaného se solí, olejem a trochou bílého vína - velmi dobrou službu nám odvede tlakový hrnec. Uvedený pokrm, pocházející z asi čtyřletého krocana, jsem v něm ponechal po dobu jedné celé hodiny, aniž by se zvěřina rozvařila. - namísto čerstvých jeřabin můžeme pochopitelně použít jeřabinový kompot. V tom případě jej přidáváme až téměř ke konci tepelné úpravy pokrmu, který není potřeba dále vařit. - příprava kompotu z červených jeřabin je v podstatě identická s úpravou jeřabin černých, které jsme se věnovali v čísle Myslivosti 9/2008. Je u nich pouze nutné počítat s odlišnou, lehce nahořklou a mírně svíravou chutí.


Doporučená příloha:

Podáváme s rýží.

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

vychází v 7:47 a zapadá v 15:58 vychází v 15:10 a zapadá v 5:27 Nákupní košík 0
 
Zpracování dat...