Myslivecká kuchařka

Rolovaná křepelka pečená s lanýži na špeku se silnou vinnou šťávou

Ingredience:

4 ks čerstvé křepelky - 100 g kuřecích prsíček - 5 g lanýžů - 150 g anglické slaniny - 250 ml červeného vína - 250 ml černých jeřabin - 20 g soli - 10 g bílého pepře - 50 g cukrových lusků - 80 g romanesca (římský květák) - 400 g hladké mouky - 50 g cukru - 20 g másla - 1 vejce


Příprava:

Čerstvé vykuchané křepelky opláchneme a velmi opatrně vykostíme tak, aby v mase zůstali pouze lýtkové kostičky. Kuřecí prsíčko rozmixujeme s troškou vody na jemný prát osolíme, zlehka opepříme a pomažeme vykoštěné křepelky, přidáme plátky lanýžů a opatrně zarolujeme. Opět zlehka osolíme a opepříme, přendáme na pekáček a přidáme drobně pokrájenou slaninu. Ve středně vyhřáté troubě pečeme za občasného podlévání červeným vínem do měkka. Z výpeku odvařením přebytečné tekutiny (redukováním) získáme silnou vinnou šťávu, kterou přecedíme přes jemný cedník a uchováme v teple. Černé jeřabiny rozmixujeme a se zbytkem červeného vína zredukujeme do husté silné omáčky, taktéž ji přecedíme a uchováme v teple. Z mouky, vajec a trošky vody vypracujeme těsto, necháme ho chvilku odpočinout a přes velmi hrubé síto protlačíme do vroucí osolené vody. Vaříme za stálého míchání asi 8 až 10 minut. Nočky přecedíme a zchladíme ve studené vodě. Na kousku másla rozpáleného v pánvi nočky zprudka opečeme (bříška krásně zhnědnou). Cukrové lusky a růžičky romaneska krátce ponoříme do vroucí osolené a trošku ocukrované vody se špetkou másla (cca 3 minuty).


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

vychází v 7:45 a zapadá v 15:58 vychází v 14:24 a zapadá v 3:10 Nákupní košík 0
 
Zpracování dat...