Myslivecká kuchařka

Malinový desert

Ingredience:

½ litru mléka, 1 sáček pudingového prášku, 250 g měkkého tvarohu, ½ dcl kvalitního koňaku, ½ litru čerstvých malin, sladká smetana


Příprava:

Z mléka a pudingového prášku připravíme obvyklým způsobem puding, který necháme vychladnout. Poté do něj všleháme tvaroh a koňak. Konzistenci můžeme doladit smetanou tak, aby se výsledný produkt „táhl“ a šel nalévat. Do misek nalijeme díl desertové hmoty, kterou pokryjeme vrstvou malin. Stejným způsobem vyrobíme další vrstvu. Povrch pokryjeme opět malinami. Desert v horkém počasí servírujeme dobře vychlazený ke kávě. Tipy: - na povrch desertu můžeme nastrouhat kvalitní hořkou čokoládu - puding volíme dle chuti, vždy však světlé druhy - vanilkový nebo banánový - smícháním tvarohu a pudingové hmoty vzniká produkt velmi připomínající dětmi oblíbený „termix“ a lze jim jej tímto způsobem připravovat při výrazně výhodnějších nákladech Takže, nechejme se alespoň jednou za léto unést chutí zralých malin a vzpomínkami na mládí. Určitě nám to všem prospěje. K tomu vám přeji obvyklou: Dobrou chuť! Mgr. Josef Drmota


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

vychází v 7:45 a zapadá v 15:58 vychází v 14:24 a zapadá v 3:10 Nákupní košík 0
 
Zpracování dat...