Myslivecká kuchařka

Srnčí na víně se sýrem

Ingredience:

500 g srnčího masa 40 g oleje 1/2 středně velké cibule 200 g kořenové zeleniny (mrkev celer petržel) 1 lžíce rajského protlaku 1/8 l červeného vína 3 kuličky nového koření sůl mletý pepř citrónová kůra 50 g ementálu


Příprava:

Na rozpáleném oleji opečeme na plátky nakrájené maso, přidáme nakrájenou cibuli a opečeme, až cibule zesklovatí. Osolíme, opepříme, přidáme nové koření, na kostičky nakrájenou zeleninu a kousek citrónové kůry. Podlijeme masovým vývarem nebo horkou vodou a dusíme doměkka. Občas - podle potřeby - podléváme. Měkké maso vyjmeme, položíme na pekáč, posypeme strouhaným sýrem a v předem vyhřáté troubě zapečeme. Šťávu z masa procedíme, ochutíme rajským protlakem, vínem a prohřejeme. Podáváme nejlépe s bramborovými knedlíky.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

vychází v 7:10 a zapadá v 17:19 vychází v 1:28 a zapadá v 10:52 Nákupní košík 0
 
Zpracování dat...