Myslivecká kuchařka

Zvěřinové koule s houbovou omáčkou

Ingredience:

600 g mleté zvěřiny, 2 vejce, 3 stroužky česneku, 2 cibule, sůl, pepř, škrob, strouhanka, čerstvé nebo sušené houby, mouka, 1 kelímek smetany.


Příprava:

Z mleté zvěřiny připravíme směs jako na karbanátky s použitím 1 cibule, 3 stroužků česneku, 2 vajec, soli, pepře a škrobu. Zahustíme strouhankou a vytvarujeme 8 koulí. V hrnci osmažíme dozlatova jemně nakrájenou cibuli, přidáme houby (sušené předem namočíme), osolíme, podusíme, zalijeme vodou a uvedeme do varu. Do vařící směsi dáme koule a vaříme cca 20 minut. Pak koule vyjmeme, přendáme do jiné nádoby a přiklopíme, aby nevychladly. Omáčku dochutíme a zahustíme smetanou s moukou.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

vychází v 7:45 a zapadá v 15:58 vychází v 14:24 a zapadá v 3:10 Nákupní košík 0
 
Zpracování dat...