Myslivecká kuchařka

Sekaný zajíc

Ingredience:

1 zajíc 1/2 kg vepřového bůčku 100 g housky 60 g másla 30 g cibule pepř sůl šťáva a strouhaná kůra z poloviny citronu 5 g kaparů 100 g slaniny 2 vejce 80 g strouhanky 1 bílek 50 ml červeného vína


Příprava:

Zajíce zbavíme kůží, nakrájíme a spolu s bůčkem a vodou navlhčenou houskou umeleme. Pak přidáme osmaženou cibulku, pepř, sůl, citronovou kůru i šťávu, nasekané kapary, na kostičky nakrájenou slaninu, vejce a podle potřeby zahustíme strouhankou. Z této vypracované hmoty si uděláme šišku, obalíme ji ve strouhance, potřeme bílkem, ozdobíme na nudličky nakrájenou slaninou a dáme péct na rozpálené máslo přibližně hodinu. Při pečení šišku podléváme vodou nebo vývarem a hotovou ji zalijeme červeným vínem.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

vychází v 7:45 a zapadá v 15:58 vychází v 14:24 a zapadá v 3:10 Nákupní košík 0
 
Zpracování dat...