Myslivecká kuchařka

Zaječí ragú II.

Ingredience:

zaječí předek sůl mletý pepř 2 lžíce sádla 1 cibule 3 bobkové listy lžička tymiánu 5 zrnek nového koření 2 mrkve kousek celeru 200 g sterilované kukuřice 250 ml smetany 30 g hladké mouky 80 g slaniny


Příprava:

Zaječí maso odblaníme, omyjeme, osolíme, opepříme, rozdělíme ho na několik kusů a na sádle opečeme. Potom přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, koření, podlijeme vývarem a asi hodinu dusíme. Pak přidáme dobře očištěnou zeleninu vcelku a společně s masem dodusíme doměkka. Hotové maso sejmeme z kosti a nakrájíme. Zeleninu také nakrájíme, šťávu přecedíme, zalijeme smetanou, do které jsme rozmíchali mouku a důkladně povaříme. Do hotové omáčky přidáme nakrájené maso, zeleninu, kukuřici a prohřejeme. Podle chuti osolíme a podáváme s rýží a obložené malými orestovanými kousky slaniny.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

vychází v 7:47 a zapadá v 15:58 vychází v 15:10 a zapadá v 5:27 Nákupní košík 0
 
Zpracování dat...