Myslivecká kuchařka

Zajíc po sibiřsku

Ingredience:

přední část zajíce, cibule, kořenová zelenina, pepř, sůl, nové koření, bobkový list, 1 stroužek česneku hladká mouka, vejce, voda, sůl, kysaná smetana, kopr, kyselá okurka, houby naložené v octu


Příprava:

Zbývá – li vám zaječí předek a chcete se blýsknout před strávníky nebo vyzkoušet něco fakt neobvyklého, zkusíte zajíce á la Sibiř. Zvěřinku uvaříte spolu s cibulí, kořenovou zeleninou, pepřem, novým kořením, bobkovým listem a stroužkem česneku. Měkkou sejmete z kostí, jemně posekáte nebo umelete, přidáte osmaženou cibuli a podle chuti ještě pepř a sůl. Takto může být směs považována za hotovou, ale ti správní gurmánští experimentátoři si vzpomenou, že na Sibiři je každý lovec i rybářem a ke směsi přidají přibližně stejné množství vařené nebo dušené ryby. Masíčko prostupuje chutěmi, vy si z hladké mouky, vajíčka, vody a soli připravíte těsto jako na nudle, rozválíte je na válu na sílu cca 2 - 3mm, tvořítkem na taštičky nebo jinou kulatou formou vykrajujete kolečka, plníte masem, přehnete a okraje potřené vajíčkem stisknete. Nyní máte opět dvě volby – taštičky uvařit ve slané vodě nebo osmažit v oleji. V mezičase vaření a smažení přemýšlíte o příloze. Jelikož sibiřská klasika, kořen sarany (zlatohlavé lilie) nebo čeremša (česnek medvědí) by vás, díky zákonu o ochraně přírody, přišla na několik tisíc, ochutíte kysanou smetanu koprem, kyselou okurkou a houbami naloženými v octě. Touto omáčkou právě stvořenou species na talíři polijete, konzumujete a přemýšlíte o redukční dietě pro příští dny……<br>Autor receptu Zdeněk Hlaváč


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

vychází v 7:52 a zapadá v 15:58 vychází v 19:24 a zapadá v 10:41 Nákupní košík 0
 
Zpracování dat...