Pokud chceme, aby byla myslivost vnímána veřejností kladně, musíme v její prospěch používat argumenty, které u většiny lidí vzbuzují pozitivní dojem. Přitom nejlepším argumentem pro myslivost je, že lovem zvěře získáváme hodnotnou potravinu. Nelze to však tvrdit bez výhrad. Zvěřina má sice vynikající předpoklady pro to, aby se stala vysoce kvalitní potravinou, nestává se jí však vždy a za všech okolností. V praxi se naopak často setkáváme také s produktem, který neodpovídá současným náročným požadavkům na hygienu potravin. Před tím nelze zavírat oči a snažit se navenek budit dojem, že je vše v pořádku. V žádném případě nevystačíme s argumentem, že většina zvěřiny má přesto dobrou kvalitu. Pokud chceme zvýšit zájem veřejnosti o zvěřinu jako primární produkt mysliveckého hospodaření a zlepšit tak její odbyt, pak musíme garantovat, aby se dostávala ke konzumentům pouze v dobré kvalitě. To však záleží především na myslivcich samotných, neboť o kvalitě zvěřiny se rozhoduje již v první fázi jejího získávání přímo v honitbě, to znamená při samotném ulovení a následném ošetření zvěře.
Více >