Myslivecká kuchařka

Daňčí Bourguignonne

Ingredience:

1kg daňčího masa na dušení, 10 (asi 250g) malých nakládacích cibulek, 500ml dobrého červeného vína, 120ml portského vína, 1 stroužek česneku, hladká mouka, 4 lžíce olivového oleje, 8 lžic rajčatové sedliny (rozmělněná, nebo rozmixovaná rajčata, ne kečup!), 250ml hovězího vývaru, 2 bobkové listy, 200g malých houbiček nebo žampionů


Příprava:

Odblaněné maso nakrájíme na 3cm kostky. Smícháme s cibulkami, vínem, portem a česnekem ve velké míse. Přikryjeme ji a dáme do druhého dne do chladničky. Slijeme maso a cibulky s tekutinou uschováme zvlášť. Maso osušíme a protřepeme ho s moukou, jejíž přebytek odstraníme. Rozehřejeme olej na pánvi a po částech a na prudko osmažíme maso po všech stranách do hněda. Poté ho vyjmeme a osušíme na ubrousku. Vrátíme všechno maso na pánev, zalijeme ho uschovanou marinádou (vínem), rajčatovou sedlinou, přidáme bobkové listy, vývar, přikryjeme a dusíme asi 1 hodinu. Přidáme uschované cibulky a vaříme další 1 hodinu, nebo až je maso měkké. Zamícháme dovnitř houbičky a dusíme je, až i ty změknou. Vyjmeme bobkové listy.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

vychází v 7:48 a zapadá v 15:58 vychází v 15:42 a zapadá v 6:38 Nákupní košík 0
 
Zpracování dat...