Myslivecká kuchařka

KANČÍ KÝTA NA GRANÁTOVÉM PIVĚ

Ingredience:

500 g kančí kýty bez kosti, 120 g slaniny, 2 lžíce másla, 500 ml granátového piva, 4 lžíce strouhaného chleba, menší cibule, 150 – 200g kořenové zeleniny, 2 lžíce švestkových povidel, 100 g sušených švestek hrušek meruněk, 20 g ořechů, celý pepř, jalovec, sůl.


Příprava:

Kýtu prošpikujeme. V kastrole na másle osmahneme zeleninu a cibuli. Vložíme maso, osolíme a okořeníme. Podlijeme trochou piva. Dusíme do poloměkka. Přidáme povidla, strouhaný chléb a zbytek piva, opět dusíme doměkka. Maso poté vyjmeme, omáčku přecedíme, přidáme nakrájené ovoce a nasekané ořechy a krátce povaříme.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...