Myslivecká kuchařka

Kančí guláš

Ingredience:

1kg odleželé zvěřiny, nejlépe z krku, tváří, ale může to být i žebro a plec z madšího kusu, 100g másla, 2 střední cibule, 1/4 slaniny pokrájené na kostky, sůl, pepř, lžička roztlučeného kmínu, 5 lžic rumu, 1/6 l. červeného vína, 50g másla a 40g mouky na jíšku, citronová šťáva


Příprava:

Cibuli pokrájíme na kolečka, udusíme ji na másle a do toho vložíme současně z nakrájenou slaninou zvěřinu nakrájenou na kostky. Přidáme sůl,pepř,roztlučený kmín,rum,víno a vše dusíme , až je zvěřina měkká. Pak zvěřinu vyjmeme, do omáčky přilejeme trochu hovězí polévky (vývar) , přidáme jíšku, zakapeme citrónovou šťávou,necháme přejít varem. Nalejeme zpět na zvěřinu a necháme ji v omáč ještě chvilku dusit.


Doporučená příloha:

Brambory, Knedlík,

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

nové vlákno | přihlásit se do fóra
Vlákno Vytvořil Příspěvky Zobrazení Poslední příspěvek
guláš jirkakus
1 1306 jirkakus
(6.1.2015 21:12:09 )
Zpracování dat...