Myslivecká kuchařka

Kančí kýta se šípkovou omáčkou

Ingredience:

· 100 ml červeného vína · 80 g hladké mouky · 120 g šípkové zavařeniny · 50 g cukru · sůl


Příprava:

Maso z kýty divočáka na dva dny naložíme do uvedené směsi zeleniny a koření. Pak maso očistíme a nakrájíme na medailonky asi 1,5 cm silné, které ovážeme nití, aby držely tvar. Medailonky obalíme v mouce a opečeme po obou stranách. Vyjmeme z pánve a odložíme do tepla. Kořenovou zeleninu z nálevu spolu se slaninou orestujeme přidáme cukr a zalijeme octem z nálevu a vínem nebo vodou. Vložíme maso a dusíme doměkka. Šípková omáčka: Změklé maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme červeným vínem a přidáme šípkovou zavařeninu a trochu vody. Omáčku povaříme, dochutíme a přecedíme.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...