Myslivecká kuchařka

Kančí na smetaně

Ingredience:

500 - 1000g kančí kýty, plece nebo hřbetu 1 lžíce sádla 1 cibule 1 česnek 10dkg anglické slaniny 2-3 bobkové listy 5 kuliček nového koření 7 kuliček celého pepře 1 špetka tymiánu 1 lžička vegety 1 kostka masoxu 2 lžíce octa 1 šlehačka


Příprava:

Pečící mísu vytřeme trochou sádla a položíme na drobno nakrájenou cibuli, česnek a anglickou slaninu. Prošpekované maso anglickou slnaninou vložíme do připravené mísy. Zalijeme přibližne 1/4 litrem vody a přidáme koření (bobkový list, nové koření, celý pepř, tymián, vegeta, masox a ocet). Vložíme do pečící trouby a pečeme přibližně 2 hodiny pod pokličkou na 200°C. Jakmile je maso dostatečně měkké přidáme šlehačku a necháme ještě mírně dopéct. Maso nakrájíme na plátky a můžeme podávat.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...