Myslivecká kuchařka

Kančí ragú

Ingredience:

* 600 g kančí kýty * 2 lžíce oleje * 100 g anglické slaniny * 2 cibule * 4 stroužky česneku * sůl a mletý bílý pepř * 6 kuliček jalovčinek * 6 kuliček celého pepře * 2 bobkové listy * snítka tymiánu * 1-2 lžíce plnotučné hořčice * 2 slovenské sladké papriky * 250 ml bílého vína * 100 ml kysané smetany


Příprava:

1. Odblaněné maso nakrájíme na kostky. V kastrole rozehřejeme olej a opečeme na něm slaninu nakrájenou nadrobno. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a usekaný česnek, osmahneme a vsypeme kostky masa. 2. Maso opečeme za stálého míchání ze všech stran, osolíme, přidáme koření, na proužky nakrájené papriky a hořčici. Krátce osmahneme, zalijeme částí bílého vína, trochou vody nebo vývaru a dusíme pod poklicí doměkka. Podle potřeby podlijeme vodou nebo vínem. Ke konci varu dolijeme bílým vínem, ještě chvíli provaříme a nakonec zjemníme smetanou a prohřejeme. Dochutíme solí a mletým pepřem.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...