Myslivecká kuchařka

Kančí ragú na jalovci

Ingredience:

600g kančí plece nebo masa bez kosti, 100g kořenové zeleniny, 50g cibule, 80g margarínu, 30g hladké mouky, 10g rajského protlaku, 50g višňového džemu, pomeranč, divoké koření (bobkový list, celý pepř a nové koření), tymián, 8 kuliček jalovce, půl citrónu, sůl, cukr


Příprava:

Maso pokrájíme na malé kostičky, osolíme a nakrájíme kořenovou zeleninu, cibuli najemno, z citrónu oloupeme žlutou kůrku, odstraníme bílou slupku a dřeň pokrájíme. Na polovině tuku osmažíme postupně zeleninu, cibuli, maso, vsypeme koření, cukr, citrónovou kůru, dřeň a vmícháme rajský protlak. Vše zalijeme asi půl litrem vody a vaříme doměkka.Ze zbývajícího tuku připravíme s moukou jíšku. Z masa vybereme kuličky koření a bobkový list a vše zahustíme jíškou, přidáme džem a krájený pomeranč. Dochucujeme během provaření (asi 15 minut).


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...