Myslivecká kuchařka

Kančí steak na tymiánu se smetanovými houbami

Ingredience:

800 g hub, 100 g másla, 120 g cibule, 1,5 dl smetany, 2,5 dl zakysané smetany, šťáva z 1/2 citronu, sůl, bílý pepř, mateřídouška, tymián


Příprava:

Podzimní houby dobře omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Na rozpuštěném másle necháme zesklovatět cibulku, přidáme houby, okořeníme a krátce podusíme. Podlijeme smetanou a opět podusíme. Zakysanou smetanu dobře rozmícháme s moukou a vmícháme do směsi. Krátce povaříme. Se zbylou smetanou zkorigujeme hustotu omáčky, podle potřeby ještě dochutíme a na závěr přidáme nakrájenou petrželovou nať a citronovou šťávu. Plátky kančí kýty dobře odblaníme. Nakrájíme na plátky asi 1cm silné, osolíme, opepříme a na maso přiložíme několik snítek mateřídoušky. Opečeme po obou stranách tak, aby maso zůstalo uvnitř růžové. Při servírování dáme na střed talíře žampiony, na které pokládáme menší kousky masa. Ozdobíme snítky čerstvého tymiánu.


Doporučená příloha:

Jako přílohu šéfkuchař doporučuje Pálfy knedlíky.

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...