Myslivecká kuchařka

Pečené kančí na česneku

Ingredience:

600 g kančí kýty 100 g uzené slaniny sůl 4 stroužky česneku mletý černý pepř 1 lžíce octa 300 ml vývaru (bujón) 200 ml sladké smetany


Příprava:

Maso omyjeme, odblaníme, prošpikujeme proužky slaniny a česneku, osolíme a opepříme. Zbytek slaniny rozškvaříme a opečeme na něm maso z obou stran. Podlijeme vývarem, octem, přikryjeme a ve vyhřáté troubě pečeme do měkka. Měkké maso odkryjeme, často otáčíme a poléváme sladkou smetanou, dokud nezčervená. Podáváme například s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...