Myslivecká kuchařka

Perkelt z divočáka

Ingredience:

800 gramů masa z divočáka bez kosti, 3 cibule, 1 lžíce sladké papriky, 1 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce paprikové pasty (piros arany), 4 stroužky česneku, 200 ml červeného suchého vína, sůl, mletý pepř


Příprava:

V hrnci uložíme vrstvami na kostky nakrájené maso a na plátky nakrájenou cibuli - vrstvy prosypeme paprikou. Dusíme perkelt pod pokličkou na velmi malém plameni přibližně hodinu, občas hrncem jemně zatřepeme. Pak odklopíme pokličku, přidáme víno, rajský protlak, paprikovou pastu, čerstvě umletý pepř a sůl, promícháme a dusíme bez pokličky půl druhé hodiny - podle potřeby případně dolijeme ještě během dušení trošku vody.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...