Myslivecká kuchařka

Tlačenka z divočáka

Ingredience:

15 kg zvěřiny, 5ks středně velkých cibulí, celý pepř cca 1/2 sáčku, nové koření cca 1/2 sáčku, jalovec cca 15 kuliček, bobkový list 5 ks, sůl asi dvě menší hrstě.


Příprava:

Všechno koření přidat k masu a dát vařit tak, aby maso bylo jen lehce ponořeno. Po dvou hodinách (maso musí být měkké, ale nesmí se rozvářet) maso vyndáme a nakrájíme na kostky asi 2 cm velké a polévku přecedíme. Nakoupenou kůži(nedávám nožičky z hygienických důvodů) z bílého prasete v množství asi 1,5 kg, zvlášť povařím do měkka a pomelu na jemno na masovém strojku. Nakrájené maso dám do větší nádoby a přidám část vývaru z kůží a hlavně všechny rozemleté kůže, pokud se to zdá husté dodám trochu polévky. Dle chuti dochucuji dalším kořením - pepř mletý, majoránka, nové koření mleté, utřený česnek, sůl a trochu koření divočina. Vše dobře promíchat a plním do tlačenkových sáčků, ale ne těch velkých, ale do salámových a na 1,5 hodiny dám lehce povařit do zbylé polévky. Do salámových sáčků proto, pochopitelně jak každému vyhovuje velké či střední, že na hony každý z přítomných dostane jednu nohavici k svačině. Pokud je dáte zamrazit, nevadí, pro další použití je dobré je nechat přirozenou cestou rozmrazit a pak na 20 min. vložit do vařící vody, aby se zpátky spojilo maso s náplní.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...