Myslivecká kuchařka

ZVĚŘINOVÉ RAGÚ

Ingredience:

500 g zvěřiny, 1 mrkev, 1 petržel, 1 kedluben, 50 g slaniny, sušené houby, 4 sušená rajčata, 4 cherry rajčátka, 8 malých šalotek, palička česneku, 1 dl červeného vína, lžíce rajského protlaku, lžička dijonské hořčice, lžička francouzské zrníčkové hořčice, mouka, sůl, pepř, skořice, olej, aceto balsamico, sůl, pepř, tymián, rozmarýn


Příprava:

Zvěřinu pokrájíme na kostky a obalíme v mouce. Prudce ji osmahneme na oleji, vyjmeme, do výpeku přidáme pokrájenou slaninu, česnek, mrkev, petržel, kedluben, osolíme, okořeníme, zastříkneme červeným vínem, doplníme lžící rajského protlaku, patřičným množstvím vody a pomalu dusíme. Krátce před dokončením vložíme oloupané šalotky, cherry rajčátka, dochutíme balsamicem, příp. červeným vínkem.


Doporučená příloha:

Podáváme s pečivem nebo toasty.

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...