Myslivecká kuchařka

Dýně Hokaido s dušenou zvěřinou

Ingredience:

800 g zvěřiny z kýty divočáka, 1 středně velká dýně hokaido, 2 větší cibule, 1 pórek (bílá část), 4 stroužky česneku, 150 g slaniny, 500 ml zvěřinového vývaru, olej, tymián, sůl, kousek nastrouhaného zázvoru, bobkový list, nové koření, jalovec, celý a mletý pepř, hrst kořenové zeleniny.


Příprava:

Postup přípravy: Očištěnou a odblaněnou zvěřinu z kýty vypereme, poklademe kořenovou zeleninou, bobkovým listem, tymiánem, kuličkami jalovce, pepře a nového koření. Podlijeme vodou a dusíme v troubě doměkka. Nakrájenou cibuli, pórek a slaninu společně osmažíme, přidáme mletý pepř, zázvor, tymián, mačkaný česnek a oloupanou, na kousky nakrájenou dýni zbavenou semen. Vše krátce orestujeme a přilijeme asi 500 ml zvěřinového vývaru. Dýni necháme pod pokličkou rozvařit doměkka. Nakonec vše rozmačkáme šťouchačkou na brambory a zamícháme do podoby husté kaše. Dýni podáváme s bramborem pečeným ve slupce a s dušenou kýtou nakrájenou na plátky, které lehce přelijeme výpekem. Tipy: - okořeněné dýňové „lodičky“ můžeme vyskládat plátky slaniny, vyložit sýrem a narychlo zapéct jako teplou chuťovku - oloupané a vydlabané půlky dýní můžeme okořenit, naplnit mletou zvěřinou a zapéct. S čerstvým pečivem se jedná o chutnou plnohodnotnou večeři. Mgr. Josef Drmota


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...