Myslivecká kuchařka

Foie de sanglier s jeřabinami, jasmínová rýže s vůní kardamonu

Ingredience:

4 porce 800g kančích jater Svazek mladé šalotky 50g špeku 50g celeru 0,5dcl červeného vína Lžíce jeřabinové zavařeniny Sůl, drcený pepř, 4cm skořicové kůry 1/3 hvězdičky badyánu 50g másla Rýže: Jasmínová rýže Drcený pepř Kardamon Palmový olej Carotino


Příprava:

1. Máslo rozpustíme, přidáme krájenou šalotku a najemno strouhaný celer, restujeme asi 10 min. Zalijeme vínem, vložíme jeřabinovou zavařeninu, skořici, badyán a zredukujeme na 1/3 objemu šťávy. Šťávu přecedíme. 2. Játra pečlivě opláchneme, osušíme a kořeníme drceným pepřem. Zprudka opečeme na másle a přelijeme připravenou omáčkou, pečený špek na nudličky a krátce podusíme, aby se spojili chutě. Nakonec osolíme. Servírujeme s rýží. 3. Jasmínovou rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Rozehřejeme si palmový olej Carotino, vložíme okapanou rýži a důkladně opečeme. Ochutíme drceným pepřem, tlučeným kardamonem a solí. Zalijeme horkou vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 20 min.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...