Myslivecká kuchařka

Holandský řízek ze zvěřiny od kosti

Ingredience:

500 g mleté uvařené zvěřiny od kosti, 300 g mletého sýru eidam, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, 1 mletá houska, na obal hladká mouka, vejce a strouhanka.


Příprava:

Dobře připravené a umleté ingredience smícháme, přidáme mačkaný česnek a podle chuti okořeníme pepřem a osolíme. Z hmoty vytvarujeme oválné placičky, které obalíme v klasickém trojobalu a usmažíme na pánvi na rozpáleném oleji. Podáváme s opékaným nebo vařeným bramborem, studenými omáčkami, oblohou a zeleninovým salátem Tip: - zvěřinu od kosti obíráme pokud možno za tepla. Za studena jde tento úkon hůře realizovat a na prsty se nám lepí rychle tuhnoucí tuk - ze zbytků nezpracované zvěřiny, které bývá při výše popsaném zpracování větší množství, můžeme připravit chutnou paštiku, sekanou nebo karbanátky - nezvládneme-li obranou zvěřinu zpracovat žádným z uvedených způsobů, necháme ji vychladnout a uschováme v mikrotenovém sáčku do mrazničky pro příští použití Takže, neplýtvejme zbytečně místem ani hodnotnými surovinami. Při troše snahy a úsilí z nich můžeme vykouzlit úžasné kulinářské zážitky. K tomu vám všem přeji obvyklou. Dobrou chuť! Mgr. Josef Drmota


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...