Myslivecká kuchařka

Kančí guláš

Ingredience:

1 kg kančího masa na guláš 1 kg cibule 1 bobkový list 2 ks nového koření 5 ks celý pepř 3 ks jalovec sůl 1 lžíce červené papriky 2 lžičky brusinkové marmelády olej nebo sádlo 1 chilli paprička 2-3 lžíce smetany ke šlehání 5 stroužků česneku 1 krajíc starého nastrouhaného chleba na zahuštění


Příprava:

Na sádle nebo oleji osmažíme cibuli dohněda. Přidáme na větší kusy nakrájené kančí maso a restujeme, dokud maso nepustí šťávu. Přidáme papriku a ještě chvilinku mícháme, ale dáváme pozor, aby se paprika nepřepálila. Zalijeme vývarem nebo vodou do poloviny masa. Přidáme utřený česnek, chilli papričku a 2 lžičky brusinkové marmelády. Maso dusíme doměkka, podle potřeby přiléváme vodu. Když je maso měkké, zahustíme jej nastrouhaným krajícem chleba a pořádně provaříme. Nakonec guláš zjemníme smetanou


Doporučená příloha:

podáváme s chlebem, nebo knedlíkem.

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...