Myslivecká kuchařka

Kančí játra s jeřabinami, jasmínová rýže s vůní kardamonu

Ingredience:

Máslo, šalotka, na jemno strouhaný celer, víno, jeřabinová zavařenina, skořice, badyán, kančí játra, drcený pepř, sůl.


Příprava:

Máslo rozpustíme, přidáme krájenou šalotku a na jemno strouhaný celer, restujeme asi 10 min. Zalijeme vínem, vložíme jeřabinovou zavařeninu, skořici, badyán a zredukujeme na 1/3 objemu šťávy. Šťávu přecedíme. Játra pečlivě opláchneme, osušíme a kořeníme drceným pepřem. Zprudka opečeme na másle a přelijeme připravenou omáčkou, přidáme pečený špek na nudličky a krátce podusíme, aby se spojily chutě. Nakonec osolíme. Servírujeme s rýží.


Doporučená příloha:

Jasmínovou rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Rozehřejeme si palmový olej Carotino, vložíme okapanou rýži a důkladně opečeme. Ochutíme drceným pepřem, tlučeným kardamonem a solí. Zalijeme horkou vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 20 min.

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...