Myslivecká kuchařka

Kančí kostky na brusinkách

Ingredience:

800 g plecka nebo krkovice z černé zvěře, brusinková zavařenina, 3 dcl červeného vína, sůl, koření na divočinu, 1 citrón, slunečnicový olej, hladká mouka


Příprava:

Zvěřinu nakrájíme na hrubší kostky, které naložíme obvyklým způsobem na 24 hodin do směsi soli a koření na divočinu. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém zvěřinu orestujeme. Poté ji podlijeme kvalitním červeným vínem a za občasného míchání dusíme pod pokličkou do měkka. Nakonec pokličku odklopíme, vydusíme vodu, zvěřinu zaprášíme moukou a důkladně promícháme. Po chvilce restování přidáme tři vrchovaté lžíce brusinkové zavařeniny a konzistenci upravíme decilitrem vína. Přisolíme a podle chuti přidáme citrónovou šťávu. Podáváme se šťouchaným bramborem nebo rýží.


Doporučená příloha:

Tipy: - zvěřinu můžeme pro pány přizdobit kolečky cibule - kdo má rád kontrast v chutích, přidá lžičku chilli omáčky, výstupní efekt stojí určitě za to - do šťouchaných brambor osmažíme cibulku nebo přidáme čerstvé bylinky

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...