Myslivecká kuchařka

Houbová omáčka

Ingredience:

asi 15-20 dkg čerstvých hub-směs, 1 vejce, 1 středně velkou cibuli, sůl, pepř, 1 lžíci hl. mouky, kmín-lepší drcený, kousek uz. slaniny, magi, ocet, 1/2 l mléka


Příprava:

Na slanině zesklovatíme drobně nakrájenou cibulku, přidáme nakrájené houby a dusíme až houby pustí šťávu - směs mirně přesolíme přepepříme a přidáme 1/2 lžičky kmínu, dusíme 1/2 h, v mléce rozkverláme vejce a mouku, vlijeme do směsi hub, na mírném ohni vaříme 10 min. Další mléko můžeme dolévat pro případ řidší omáčky nebo rozmnožení. Po odstavení ! z ohně podle chuti přidáme magi a ocet.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...