Myslivecká kuchařka

Žampionový závin

Ingredience:

tažené závinové těsto, 200 g šunky, 500g žampionů, 1 velký pórek, 5 vajec, kmín, sůl, olej


Příprava:

Pórek nakrájený na kolečka velmi krátce podusíme na oleji, stejně jako žampiony nakrájené na plátky spolu se špetkou kmínu. Vajíčka rozklepneme rovněž na olej a opět jen lehce zasmažíme, až začnou houstnout tak, aby hmota zůstala polotekutá. (Poznámka – pórek, houby i vejce připravujeme zvlášť, olej se po úpravě snažíme co nejvíce z pánve slít!) Tažené těsto rozválíme do tvaru oválu, rozprostřeme na něj v tenké vrstvě plátky šunky, polovinu vajíček, v další vrstvě houby, na ně pórek a nakonec zbývající vajíčka. Těsto stočíme i s náplní do podoby klasického závinu, položíme na pečící papír a pečeme v předehřáté troubě asi 5 minut při teplotě 200°C. Následně dopékáme asi 10 minut při 150°C. Příprava taženého těsta: kostka 100% tuku, 400 g mouky, 1 vejce, 0,2 cl octa, 1,5 dl vody a špetka soli. Uvedené suroviny promícháme a vypracujeme v hutné těsto.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...