Myslivecká kuchařka

Divoká husa na kapustě

Ingredience:

1 divoká husa, 1200 g kapusty, 3 cibule, ½ pórku, 2 kořenové petržele, ½ l drůbežího vývaru, ¼ l červeného vína, 3 červené chilli papričky, trochu pelyňku, muškátový ořech, sůl, mletý pepř, husí sádlo, přepuštěné máslo


Příprava:

Z husy oddělíme stehna a zbytek vykostíme. Maso dobře osolíme a z obou stran opečeme na husím sádle. Odlijeme tuk a přidáme červené víno s ¼ l vývaru. Do pekáče přidáme pórek, petržel, pelyněk, chilli papričky a nakrájenou cibuli a asi 2 hodiny pečeme v troubě. Mezitím odstraníme z kapusty vnější listy a kořen a kapustu nakrájíme na proužky. Zbytek cibule nakrájíme na kolečka a osmahneme na přepuštěném másle. Přidáme kapustu, zbývající vývar a dochutíme solí, pepřem a muškátovým ořechem.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...